hypotheken solid advies

Hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten doet u niet elke dag. Maar het is wel een van de belangrijkste financiële beslissingen in het leven. Het is dan ook zorgelijk dat het grootste deel van de huizenkopers de kleine lettertjes niet doorziet. Toegegeven. Die zijn vaak moeilijk te doorgronden.

Hoe dan ook. U bent verliefd

Eindelijk heeft u hem, haar gevonden. Uw droomhuis. En wilt u zo snel mogelijk een hypotheek afsluiten. Solid Advies is absoluut expert op het gebied van hypotheken. Op basis van inkomsten, uitgaven, wensen en verwachtingen gaan we samen met u op zoek naar de meest ideale hypotheekvorm(en).

Fiscale voordelen, rentepercentages gekoppeld aan rentevastperioden en hypotheekvoorwaarden wegen we nauwkeurig tegen elkaar af.

Heus. Het is niet meer zo ingewikkeld

Voor de meeste huizenkopers zijn er eigenlijk nog maar twee (interessante) soorten hypotheken: de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek.

Een hypotheek is een lening. Uw droomhuis is het onderpand van die lening. Jaarlijks lost u een deel van de lening. En betaalt u rente over die lening.

Met een hypotheek bouwt u bezit op, vaak met een lange looptijd. We stemmen deze lening dus zeer zorgvuldig op uw langetermijnsituatie af.

Een lineaire hypotheek afsluiten

Bij de lineaire hypotheek lost u 30 jaar lang maandelijks een vast bedrag af. Doordat u elke maand aflost, hoeft u elke maand minder rente te betalen. De hypotheeklasten zijn dus iedere maand iets lager. Deze hypotheekvorm is goedkoper dan andere vormen.

Een annuïteiten hypotheek afsluiten

Bij een annuïteitenhypotheek blijven de hypotheeklasten 30 jaar lang gelijk. Het eerste jaar betaal je veel rente en weinig aflossing. Het laatste jaar betaal je juist weinig rente en veel aflossing. Deze hypotheekvorm is stabiel vergeleken met andere hypotheekvormen.

Hypotheekvarianten op een rij

  • Klassieke hypotheekvormen (lineaire hypotheek en annuïteitenhypotheek)
  • Spaar- en Levenshypotheken
  • Beleggingshypotheken
  • Aflossingsvrije hypotheken
  • Overige hypotheekvormen (krediethypotheek en gemengde hypotheek)

Solid Advies begeleidt u vanaf het eerste gesprek tot en met het passeren van de hypotheekakte bij de notaris. Nadat de hypotheek is afgesloten, brengen we met regelmaat uw financiële situatie in beeld. Zodat u deze doorgrondt. En zonder zorgen van uw droomhuis, en uw leven, kunt blijven genieten.

Verzekeringen

Uiteraard kunnen we u ook adviseren over verzekeringen die gesloten worden bij een hypotheek. Denk bijvoorbeeld aan een woonlastenverzekering of een overlijdensrisicoverzekering.

Met een woonlastenverzekering kunt u de maandelijkse hypotheeklasten verzekeren tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit bij het overlijden van de verzekerde.

Heeft u een woning op het oog? Voorkom een financiële kater achteraf. Laat u deskundig adviseren over een hypotheken afsluiten en bijbehorende verzekeringen.